Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Vital Base - Tudástár

2018. 09. 02. 17:48:36
A szív- és érrendszeri betegségekről …      A szív- és érrendszeri betegségek világszerte a vezető halálokok közé kerültek, a világban minden harmadik, Közép és Kelet-Európában, így hazánkban is  minden második halálesetért felelősek, ezek közül is a koszorúér –betegség a legfőbb halál ok.
2018. 09. 02. 17:44:18
Figyelemre méltó gondolatok ...      A növények gyógyító erejét felhasználó, közel ötezer éves múltra visszatekintő keleti, elsősorban a kínai gyógyítás filozófiája, a megelőzés. Antioxidánsok, vitaminok, egyéb hiányanyagok bevitelével az immunredszer erősítésével a test és a lélek egyensúlyát igyekeznek megőrizni, illetve helyreállítani. 
2018. 09. 02. 17:41:31
Életmódunkról ...   Az ember egészsége nagyban függ életmódjától és táplálkozásától. Az egészséges emberi szervezet , változatos étrend és  egészséges életmód mellett a táplálékból mind azt a számára szükséges építőanyagot fel tudja venni, vagy elő tudja állítani,  amely a szervezet  fenntartásához szükséges.
2018. 09. 02. 17:28:38
Az organikus hatóanyagokról …

    Termékeink megválasztása és előállítása során az a felismerés áll a középpontban, hogy az élő szervezetek által előállított hatóanyagok - egy egészségi probléma elhárításakor történő alkalmazása során -  azok felszívódása és hatása mindig sokkal eredményesebb,  mint a szintetikusan, mesterségesen előállított hatóanyagoké.

2018. 09. 02. 17:19:26
Az olaj kapszulák előnyeiről ...

Olajkapszuláink hidegen sajtolt magolajok vagy hidegen sajtolt olajjal készült olajos gyógynövény kivonatok (macerátumok), melyek előnye :

2018. 09. 02. 17:16:15
A táplálkozástudományról…

     Manapság sok szó esik az oktatás hiányosságairól, …a szót én is szaporítom. Középiskolában általában megtanítják a nebulókat a Tháles tételről, a Phytagoras tételről, talán még ma is a Heisenberg féle bizonytalansági relációról. Ezek hasznos tudományok, aztán ha később az ember még ha real területén dolgozik is az életében ezeket soha nem használja.

2018. 08. 27. 12:50:31
A fitoterápiáról

  A fitoterápia tapasztalati tényeken alapuló, folyamatosan fejlődő tudomány, amely gyógyhatású növényekkel, azok részeivel vagy készítményeivel folytatott kezelést jelent.

     A gyógynövények használata régebbi időre nyúlik vissza, mint az emberiség  írott történelme.

2018. 08. 27. 12:48:36
A hidegen sajtolt olajokról Az egészség védelmében nem lehet eléggé hangsúlyozni a helyes, választékos, táplálkozás szükségességét. Akinek a szervezete a táplálékból fel tud venni minden, a szervezet számára szükséges és elégséges, de aanál nem több  építőanyagot,  és az immunrendszer számára, amely a betegségekkel szembeni védelmet biztosítja, minden szükséges alkotóelemet, annak szervezete egészséges és ellenálló lesz. A nem elég választékos táplálkozás esetén  a szervezetből létfontosságú anyagok is hiányozhatnak.